Odd Kristensen - Personal Trainer

Spesialist på sykling og vektreduksjon!

     
     

Judo

 

NJJK, Haugerud, Oslo

 

 

 
 

Denver, Colerado, USA

 

 

 
 

Underviser Judo ved Slamdal Judo Klubb

 

 

 
 
Startet med Kamp kunst i 17 års alderen, det første var "Karate i en garasje". Det første gang han kom i kontakt med Kamp kunst var gjennom en å venne gjeng som ønsket å trene Karate. De fikk låne en garasje og begynte å trene. Det foregikk fra at man leste i en bok og så trente på det man hadde sett og forstått.

En dag ble en invitert inn, han drev på med Tae Kwon Do. Ut ifra denne oppvisningen bestemte Odd seg for å begynne med Tae Kwon Do, de hadde en trener som hadde svart belt og som kunne gi en "live" undervisning.

Etter å ha trent en stund så er det som i alle kamp kunster på tide til å gradere seg til neste belte, hvit med en gul stripe. Det var en at de tøffeste opplevelsen Odd har hatt i forbindelse med Kamp kunst og selvutvikling. Han greide å komme seg gjennom denne tøffe graderingen til gul stripe og den var med på å gi mindre frykt for det ukjente og det vanskelige.

I den tiden gikk han på Handel og Kontor i Hammerfest, men målet var å ta 3 året i Data og Informasjons linjen. Siden denne linjen ikke var i Hammerfest var det bare en ting å gjøre, flytte til Kirkenes.

I Kirkenes hadde de ikke Tae Kwon Do, så han var nå ute etter å fortsette sin trening innen Kamp kunst. Grunnen til at han valget å søke inn mot Kamp kunst var at han tidlig forsto at der er mer enn bare teknikker, der er en indre kunnskap for de som utøver Kamp kunst.

Denne kunnskapen finner man igjennom trening, for en utenforstående kan det virke som at man lære og sloss, men fakta er at man lærer mest om seg selv og hvem man er. Å lære kamp teknikker er et verktøy for å nå fram til sin indre styrke og kunnskap om hvem man er.

I Kirkenes var det to muligheter, Karate og Judo. Odd hadde vært i kontakt med Judo en gang tidligere, men da var han for beskjeden og turte ikke starte med Judo. Han tenkte den gangen, "Gutter og jenter lå og 'klinte' sammen på Judo matta", han sa da til kameraten sin, "Judo er nok ikke for meg". Odd fortalte ikke at han var livredd for det han så!

I Kirkenes kom han i kontakt med to trenere som hadde en ganske spesiell innfalsvinkel til Judo. De ønsket å skremme bort folk som var ute etter å bli sloss kjemper ut i gata. Der var masse gutter også, slik at han trengte ikke være så bekymret for jentene, han kunne jo bare trene med guttene.

Avgjørelsen om å bli med på den treningen i Kirkenes resulterte i over 20 år sammen med Judo der han trener og underviser i dag i Judo.

Igjennom sin kontakt med Judo fant han ut at det var ganske naturlig å undervise, i Judo Etter å ha trent i litt over et år så var ham med som assistent trener på barne parti i Hammerfest.

Siden da har han vært Judo trener i diverse Judo klubber, undervist Judo på Heldags skolen i Oslo og Akershus området, undervist i NJJK og i dag underviser han i Slemdal Judo klubb.

Konkurranse er en stor del av Judo og gjennom konkurranser fikk Odd utviklet andre evner og jobbet med evner som han ønsket å bli bedre i. Odd's ønske om å utvikle seg som utøver ledet til at han flyttet til Oslo for å fortsette utviklingen og få nye utfordringer.

Gjennom den personlige utvikling som er i Judo ble det søking etter mer informasjon gjennom diverse litteratur om Kamp kunst.

Bøker, blader, filmer og trening innen andre Kamp kunster som Aikido, diverse Karate stiler, Kung Fu, Tai Chi og Jujutsu. Han leste en masse bøker innen: filosofi, religion, grunnprinsipper/ideer innen de forskjellige stil-artene, biografier på de store mesterne, trenings metoder og om mental trening.

 
 

 

 

 

 

 

     
     
www.oddkristensen.com