NLP

N e u r o - L i n g u i s t i c P r o g r a m m i n g

Odd Kristensen
Sertifisert N L P Trainer

Hvem er Odd Kristensen?

Klikk på linkene under og hopp til det emne du ønsker å lese mer om.

Biografi

Kurs

Diverse andre kurs

Diverse andre ineresser

 

 

Biografi

 

En beskrivelse og litt om hva Odd Kristensen har av utdannelse, erfaring og andre interesser.

Odd Kristensen startet med Kamp kunst i 17 års alderen og det var starten til at han i dag er blitt NLP Trener. Det første gang han kom i kontakt med Kamp kunst var gjennom en å venne gjeng som ønsket å trene Karate. De fikk låne en garasje og begynte å trene. Det foregikk fra at man leste i en bok og så trente på det man hadde sett og forstått.

En dag ble en invitert inn, han drev på med Tae Kwon Do. Ut ifra denne oppvisningen bestemte Odd seg for å begynne med Tae Kwon Do, de hadde en trener som hadde svart belt og som kunne gi en "live" undervisning.

Etter å ha trent en stund så er det som i alle kamp kunster på tide til å gradere seg til neste belte, hvit med en gul stripe. Det var en at de tøffeste opplevelsen Odd har hatt i forbindelse med Kamp kunst og selvutvikling. Han greide å komme seg gjennom denne tøffe graderingen til gul stripe og den var med på å gi mindre frykt for det ukjente og det vanskelige.

I den tiden gikk han på Handel og Kontor i Hammerfest, men målet var å ta 3 året i Data og Informasjons linjen. Siden denne linjen ikke var i Hammerfest var det bare en ting å gjøre, flytte til Kirkenes.

I Kirkenes hadde de ikke Tae Kwon Do, så han var nå ute etter å fortsette sin trening innen Kamp kunst. Grunnen til at han valget å søke inn mot Kamp kunst var at han tidlig forsto at der er mer enn bare teknikker, der er en indre kunnskap for de som utøver Kamp kunst.

Denne kunnskapen finner man igjennom trening, for en utenforstående kan det virke som at man lære og sloss, men fakta er at man lærer mest om seg selv og hvem man er. Å lære kamp teknikker er et verktøy for å nå fram til sin indre styrke og kunnskap om hvem man er.

I Kirkenes var det to muligheter, Karate og Judo. Odd hadde vært i kontakt med Judo en gang tidligere, men da var han for beskjeden og turte ikke starte med Judo. Han tenkte den gangen, "Gutter og jenter lå og 'klinte' sammen på Judo matta", han sa da til kameraten sin, "Judo er nok ikke for meg". Odd fortalte ikke at han var livredd for det han så!

I Kirkenes kom han i kontakt med to trenere som hadde en ganske spesiell innfalsvinkel til Judo. De ønsket å skremme bort folk som var ute etter å bli sloss kjemper ut i gata. Der var masse gutter også, slik at han trengte ikke være så bekymret for jentene, han kunne jo bare trene med guttene.

Avgjørelsen om å bli med på den treningen i Kirkenes resulterte i over 20 år sammen med Judo der han trener og underviser i dag i Judo.

Igjennom sin kontakt med Judo fant han ut at det var ganske naturlig å undervise, i Judo Etter å ha trent i litt over et år så var ham med som assistent trener på barne parti i Hammerfest.

Siden da har han vært Judo trener i diverse Judo klubber, undervist Judo på Heldags skolen i Oslo og Akershus området, undervist i NJJK og i dag underviser han i Slemdal Judo klubb.

Konkurranse er en stor del av Judo og gjennom konkurranser fikk Odd utviklet andre evner og jobbet med evner som han ønsket å bli bedre i. Odd's ønske om å utvikle seg som utøver ledet til at han flyttet til Oslo for å fortsette utviklingen og få nye utfordringer.

Gjennom den personlige utvikling som er i Judo ble det søking etter mer informasjon gjennom diverse litteratur om Kamp kunst.

Bøker, blader, filmer og trening innen andre Kamp kunster som Aikido, diverse Karate stiler, Kung Fu, Tai Chi og Jujutsu. Han leste en masse bøker innen: filosofi, religion, grunnprinsipper/ideer innen de forskjellige stil-artene, biografier på de store mesterne, trenings metoder og om mental trening.

NLP

Mental trening er en stor del av Kamp kunst, gjennom denne delen utvikler man sin uttryksform innen kamp kunst og også som menneske. Gjennom denne konstante søken etter kunnskap om det mentale fant Odd fram til NLP.

Odd forsto at NLP hadde spesifikke teknikker og forklarings modeller som gjorde at han kunne fortsette å utvikle sine mentale evner. Gjennom utdannelsen innen NLP oppdaget Odd at han trivdes og var flink som Judo instruktør.

Det å drive på med undervisning er hva han trives med og han bestemte seg der og da at han skulle også utdanne seg til NLP Trener. Da var han kommet halvveis gjennom NLP Practitioner (1998). Veien var nå beskrevet så deretter var det rett inn i NLP Master Practitioner (1999). Etter en masse jobbing og trening tok han NLP Trainer's Training (2006) I USA hos Tad James.

Straks etter at han hadde tatt NLP Master Prac. så begynte han å kjøre små kurs innen NLP. Undervist venner, kurs på jobb for ansatte, undervist NLP i MLM virksomhet (Nature's Own og GII Corp blant annet) også drevet på som teraput siden begynnelsen av utdannelsen. Succesfult jobbet med Allergi, Fobi og andre problmer jeg har blitt presentert.

I dag er målet til Odd å driver på med NLP på full tid, undervise og dele informasjonen om NLP.

Han sier, "Jeg ønsker å dele kunnskapen og styrken som ligger i NLP med alle, NLP er så kraftig at ALLE trenger å lære seg det slik at alle har samme fordeler".

En spesiell opplevelse!

En spesiell opplevelse som Odd hadde tidlig i karrieren var med på å forstå at det var det mentale som styrte resultatet og ikke så mye musklene. Da dette skjedde hadde Odd fått grønt belte og var med i Nord Norsk Mesterskap i Hammerfest. Først var han med i sin vektklasse(-78), det gikk ikke bra men heller ikke dårlig. Som det er veldig vanlig i Judo så har man også en åpen klasse er alle vektklassene kan også melde seg på. Som alle andre så meldte Odd seg på i den åpne vektklassen.

Første kam møte han en som hadde blått belte, det vil si at han hadde en belte grad høyere en han. Resultatet etter denne kampen var at han vant.

I neste kamp møte han en som hadde brunt belte, 2 belte nivå over. Igjen gikk Odd ut hard og sloss godt ifra seg og vant igjen.

Tredje kamp var mellom Odd og treneren hans som hadde Sort belte og hadde trent i mange år og var vant til å gå kamper i mesterskap. Kampen startet og før full tid hadde Odd fanget og fått ned treneren sin i bakke kamp, og i løpet av den kampen fant han armen til sin trener og satt han fast. Treneren måtte ”klappa av” (gi seg). Både Odd og treneren var overrasket. Dette var første gang at man hadde sett treneren gå av matten med et smil, vanligvis var han veldig sur hvis han tapte, med dette tok han med et smil da han gikk av matten.

Nå var det bare igjen finalen og nå var det en som hadde sort belte andre grad på andre siden. Odd forteller at alt gikk egentlig ganske fort også at han var veldig konsentrert om kampene. Finalen startet og Odd kjørte på og forteller at han var så konsentrert at han ikke registrerte at an fikk poeng mot sin motstander. Det var ikke før dager etterpå at andre fortalte han at han hadde fått poeng i finalen. Odd var så konsentrert om jobben sin slik at det var bare han, motstanderen og dommeren han la merke til. Mot slutten av kampen forteller han at han fikk overtak og kastet motstanderen sin på et motkast. Odd forteller at han hadde total kontroll og en konsentrasjon som var knivskarp. Det var som om at alt gikk i sakte film og han hadde masse tid til å handle og gjøre det riktige. Det var som at 1 sekundet var 15 sekunder og alt annet en det som skjedde der var borte. En total bevissthet på seg selv og det som skjedde på matten med motstanderen. Slik at når motstanderen prøvde på et kast så hadde han ingen problem på å stoppe motstanderen og ta over kastet. Han forteller, ”Jeg hadde så bra kontroll at jeg så kastet kom, jeg stoppet han og hold igjen slik at dommeren skulle se at jeg hadde kontroll når jeg fortsatte kastet. Det vil si at jeg hadde tatt over kastet og jeg kastet han. Jeg følte at den pausen jeg gjorde før jeg fortsatte kastet var på over 2 sekunder”. Dommeren ropte ”Ippon”, det vil si at man har kastet perfekt.

Odd som kaster en motstander!

Men til sin store overraskelse ga dommeren ”Ippon” til den andre. Odd ble overrasket og slo ut med armene og spurte hvorfor han ikke fikk poenget. Men når en dommer har bestemt så har han bestemt seg, dessverre.

Odd fortalte at da de tok hverandre i hånden etter kampen så sa motstanderen, ”Du må ikke kaste på den måten, dommeren kan ikke se at det var du som kastet”. Dette er et vanlig problem med motkast, det er vanskelig for dommeren å se hvem det er som har kontroll. Odd fortalte at det var ok at han tapte ovenfor dommeren, så lenge motstanderen godtok at han hadde tapt ovenfor Odd og at de to var klar over det. Men det er ikke alle seirene som var den store oppdagelsen, det var konsentrasjonen han hadde oppnådd.

Denne opplevelsen ga Odd en helt unik innsikt i hvor sterkt det mentale er og hvor kniv skarp den kan være. Odd forteller at alle kampene var som om at de gikk i sakte film og at de han gikk kamp med var sløve som om de var full eller gikk på dop. Det var som om at han beveget seg i normalt tempo mens de beveget seg sakte og at han kunne forutse alle bevegelsen de kom til å gjøre. Derfor var det ingen problem å vinne, når de beveget seg så sakte og han så fort. Denne opplevelsen ledet til at han begynte for alvor å søke etter informasjon angående det mentale. Han søkte i Østens filosofi, vestens filosofi, leste om parapsykologi, hjerne rett og slett alt som muligens kunne gi en forklaring på hva som hadde skjedd. Dette var frøet som ledet inn til NLP, Odd menet at i NLP kan man finne forklarings modeller for mye av det som skjer i hode til oss mennesker. Han bestemte seg når han gikk på NLP Practitioner at dette ville bli hans levebrød. Han ville spre kunnskapen om den mentale styrken vi alle mennesker har i oss.

Odd sier, ”Når jeg kan få så bra konsentrasjon på så kort tid i Judo og gjøre så bra mot motstandere som hadde mye mer erfaring en meg så har vi alle mennesker en utrolig fantastisk iboende evne til å gjøre mye mer en hva vi tror at vi kan, det største problemet er fantasien. Den er vår største ”venn” og ”fiende”, fantasien slipper oss mennesker løs fra våre bekymringer og andre begrensninger vi tror på”.

Odd ønsker DEG den friheten som gir deg det du drømmer om!

 

Kurs

NLP Practitioner - 1998

Riktig Kurs AS - Trener: Torill Iversen - Oslo

 

NLP Master Practitioner - 1999

Riktig Kurs AS - Trener: Torill Iversen - Oslo

 

NLP Trainer - 2006 ***

The Tad James Co. LLC - Trener: Tad James og Adriana James - LA, Costa Mesa

 

I dag er målet: NLP Master Trener

Odd er i dag NLP Trainer Candidate!

 

The Silva Metoden - 1999

Trenere: Reidun og Øystein Aspenes - Oslo - (repetert 2004)

 

The Melchizedek Method - Level I - 2000

Trener: Shamballe - Oslo

 

The Melchizedek Method - Level II - 2000

Trener: Shamballe - Oslo

 

Diverse andre kurs

Tarot - Inroduksjon ved Morten Ivar Christian Groth

Personal Mastery - Brian Klemmer

Leder utdannelse - Randy Gage

 

Odd sine tanker om læring er at hvis man slutter å lære så slutter man å utvikle seg, derfor driver Odd og hele tiden tar nye kurs for å utvikle seg som menneske og som trener.

Diverse andre interesser

Dykking

Odd startet sin dykker utdannelsen hos Hydra AS i januar 2005. Første dykk i sjø, var kaldt minus 6 i luften og 3-5 grader i vannet.

Open water (Grunn Kurs)

Advanced open water

Rescue diver

Dive Master

Odd i gang med trening/dykking til å bli en dykker assistent (Dive Master). Målet hans er å bli utdannet Dykker Instruktør. Men det målet ligger litt inn i framtiden, masse dykking igjen før at han skal kunne få Dykker Instruktør sertifikatet.

Fotografi

Odd har tatt masse bilder siden 1999 med digital kamera, han begynte med vanlig kompakt kamera og i dag jobber han med speilrefleks kamera. Ønsker du å sjekke bildene hans kan du gå på siden hans som ligger hos Photosight , der legger han stadig vekk nye bilder ut.

 

Garantert ResultatOdd Kristensen

mobil 975 88 4 11

E-post

Webside www.oddkristensen.com

Tilbake